Dieter – Dietprogram

Dieter

 

Diet metoderAtt gå ner i vikt är inte lätt och det finns många olika tillvägagångssätt. Alla människor har olika förutsättningar. Därför är det omöjligt att peka ut en specifik metod för viktminskning som passar alla.

Det är viktigt att vara medveten om riskerna med att följa en diet. Dietprogram förespråkar inte att dieterna som anges här är lämpliga för alla. Vill du gå ner i vikt på ett säkert sätt är det alltid bäst att rådfråga läkare.

GI-metoden

Glykemiskt index (GI) är ett mått på olika livsmeds effekt på blodsockervärdet. GI-metoden går ut på att man äter långsamma kolhydrater som har ett lågt GI som förbränns sakta. Läs mer om GI-metoden!


LCHF-dieten

LCHF står för Low Carb High Fat, alltså mat med lite kolhydrater och mycket fett. Läs mer om LCHF- dieten! Rekommenderat utav Målare Norrköping.


Atkins-dieten

Atkinsdieten lanserades av Robert Atkins på 1960- talet. Dieten går ut på att man ska undvika kolhydrater. Läs mer om Atkins dieten!


Medelhavsdieten

Medelhavsdieten innebär att man följer en kost som kännetecknas av traditionell mat och dryck för länderna runt Medelhavet. Läs mer om Medelhavskosten!


Rawfood dieten

Rawfood är mer än en diet och har blivit en livsstil i USA. Denna hälsotrend blir mer och mer populär även i Sverige. Läs mer om Rawfood dieten!


South Beach-dieten

South Beach-dieten är utvecklad av den amerikanska hjärtspecialisten Arthur Agatston. Hans bok ”The South Beach-diet” har blivit en enorm succé och sålts i miljontals exemplar. Läs mer om South Beach-dieten!


Isodieten

Isodieten är en ny populär lågkolhydratdiet som bygger på att kombinera fördelarna hos flera dieter under en och samma metod. Läs mer om Isodieten!


Juice-dieten

Juice-dieten eller cleanse på engelska är en metod för viktminskning där man endast dricker färskpressad juice och vatten, detta passar bra när man jobbar på kontor så som Revisor Norrköping. Läs mer om Juice-dieten!


Stenålderskost

Stenålderskost bygger på idén att äta enligt den äldre stenåldern, paleolitikum. Enligt denna kostlära finns det flera hälsofördelar med att äta som våra förfäder gjorde. Läs mer om Stenålderskosten!